Arild Rønsen

GP: Idioti a la NRK

Melodi Grand Prix. Det er NRK som gjør deltakere og tilskuere til idioter.

Jeg har merkelig nok sett begge delfinalene av det norske Grand Prix så langt, og musikalsk er det faktisk ikke så halvgæernt. Mystisk likevel, at nær sagt alle låtene i første omgang var mye bedre enn så godt som alle i andre. Men altså: Ikke bare tull, musikalsk sett.

Men programledelsen er så avgjort bare tull. Marte Stokstad er en katastrofe, og ville gjort seg mye bedre som Tause Birgitte – kun utstyrt med et telefonnummer over brystet. Da ville vi i hvert fall sluppet pinligheter av typen:

- Nå er vi i Larvik, dere! Og er det mange fra Larvik her i kveld?!

Per Sundnes er om mulig enda mer håpløs. Jeg begriper at møtene i det såkalte green room ikke er tid og sted for dyptgående portrettintervjuer. Men det er vel ikke dermed sagt at det er forbudt å stille ett eneste fornuftig spørsmål?

Det er nok sånn at salen er full av mer eller mindre frivillig utstasjonerte kids. Men må NRK av den grunn behandle en million seere som snørrunger?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.