Arild Rønsen

Feminist-tullball

Tone Damli i shorts, BH og åpen skjorte. Wow!

Jeg var antageligvis en av de siste i kongeriket til å se ukas store popsnakkis, videoen til Tone Damlis nye singel ”Look Back”. Årsak: Jeg har ikke store forventninger til jenta.

Men etter at saken ble løfta opp til Ukeslutt-debattnivå, ble jeg nysgjerrig. En feminist henviste til videoen som det endelige beviset på at det i popmusikken nå er ”påkrevet å kaste klærne”. Hun må ha kommet i skade for å gå inn på feil nettside.

Faktum er jo at videoklippet til ”Look Back” er noe av det mest dydige som er presentert på denne fronten i manns minne. Tone Damli er ei pen jente, ja vel – og hun blir ikke mindre yndig av å avstå fra å kle seg i regnfrakk og slagstøvler foran kamera. Men ærlig talt; den som reagerer på denne filmen må rett og slett være forsiktig med å bevege seg inn i en kinosal med aldersgrense 11 år.

Oppå det hele, er det sånn at Tone Damli har kommet opp med en veldig fin poplåt! Ja, ”Look Back” har Belinda ”Heaven Is a Place on Earth”-tendenser! Smak av honning!

Kanskje står de som kritiserer dette fra et feministperspektiv i realiteten på lønningslista til produsent David Eriksen?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.