Arild Rønsen

Love you, sister!

Dette er dama si! Og nå blir hun kanskje like berømt som hun for lengst har fortjent å bli?

Beth Hart er på alder med den nye ledelsen i SV, men har levd et nokså annerledes liv. Droppa ut av skolen i Los Angeles, for å konsentrere seg om musikken – og alt for mye illegale legemidler. Hun veit alt om hvordan det er å drikke sin middag. "At the Bottom", som avslutter denne plata, er grenseløst selvutleverende. Årene utapå.

Nå har hun skrevet sin fineste sang om nettopp dette, selv om den handler om søstera hennes. Som døde av AIDS. ”Sister Heroine” er tåredryppende vakker! Med selveste Slash som gjestegitarist!

De fire øvrige sporene på denne EPen framfører hun aleine, med sitt akustiske piano. Der er hun flink; hun kan alle Elton John-trillene – men bruker dem bare når hun synes hun må. Som pianist er hun for det meste veldig down to earth. Enkelt. Less is more, som de gjerne sier der hun vokste opp.

Som vokalist er hun ekstraordinært flink. Yndig som Ane Brun, eksplosiv som Janis Joplin og Aretha Franklin.

Jeg har ikke sjekka det, men det er vel lov å tro at ”Sister Heroine” med dette er lansert som første singel på et kommende album? I så fall er det grunn til å holde øra på gløtt. Om resten av albumet er i denne stilen – mer tung pop/rock enn country/blues – da kan dette gå rett til himmels. Der søstera hennes forhåpentligvis får ta del i hva som inntreffer.

BETH HART
Sister (ep)
Mascot Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.