Arild Rønsen

Vår mann!

Bruce Springsteen har fylt 62. Aldri har han vært mer relevant.

For musikere av Springsteens støpning gjelder det «å ha noe på hjertet». Det kan for den saks skyld være bare hjerte og smerte, men budskapet må gå inn – helt inn i hjerterota. Sånn at man forstår at det kommer fra hjertet. Denne gang har The Boss lagt hjertet utapå lydfilene.

Han lever og virker i et land som for tida utsettes for harde prøvelser. Og så enkelt kan det sies, at han tar stilling for The 99 %, not The 1 %:

I need your heart
This is my confession
I need your heart
In this depression

Bruce Springsteen from Asbury Park, New Jersey er kort og greit folkets mann.

Musikalsk utvider han spekteret. Clarence Clemons er borte (R.I.P.), men dette triste faktum har hjulpet Springsteen til å finne andre og nye uttrykk, andre typer blåsere, tromboner og trompeter. Så vidunderlig pent det låter, når han mikser dette med gospelkor! Hvis du ikke syns «Rocky Ground»er et vakkert stykke musikkverk, må du for all del ikke gå til anskaffelse av dette albumet!

Dette er det beste Bruce Springsteen & The E-Street Band noen gang har levert. Og det sier ikke så reint lite. Jeg innrømmer at jeg ikke akkurat spiller backkatalogen hans daglig, kanskje med unntak av å være innom toppen; «Lucky Town». Men jeg garanterer at denne plata, «Wrecking Ball» – den kommer til å gå på tung rotasjon i Rønsen-heimen i overskuelig framtid.

Ballet avsluttes med "American Land" - en låt der han går Shane MacGoan og The Pogues i næringa! Jeg gir meg over!

BRUCE SPRINGSTEEN
Wrecking Ball
Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.