Arild Rønsen

Velbehag

Lengter du også nå og da til et album som er helt fritt for radiohits? Og som nettopp derfor er pur feelgood?

Mirror Lakes er et helt nytt band, men samtidig særdeles erfarent – med medlemmer som bl.a. har bakgrunn i Kåre & The Cavemen og Serena Manesh. Man kunne ramse opp langt flere navn i bakgrunnshistoria, men jeg nevner bare disse to – fordi de er mest relevante i musikalsk forstand.

Ingen skikkelige hitlåter? Jo, det kan godt hende for eksempel «Gold in April» havner på en eller annen Petre-liste; i tråd med at Big Bang tidvis er radioyndlinger. Poenget er at Mirror Lakes framfører pop/rock som ikke har hitlistene som mål. Debutalbumet inneholder illustrerende nok nesten halvannen time musikk. Før i tida var det ensbetydende med et dobbeltalbum, som jo ikke var helt dagligdags å debutere med.

Bandet gir plass til relativt lange solopartier, uten at det blir utilgjengelig eller utilsikta dvelende. La oss si Neil Young en stille og rolig dag på jobben. Om man skulle gitt Mirror Lakes et norsk navn, ville jeg foreslått Velbehag. Du blir muligens ikke hoppende glad av å høre dem, men de setter deg definitivt i lun stemning. Det perfekte festivalbandet. Lyden av en halvliter skummende, mens du samtidig har tid og anledning til å hilse vennlig på gamle kompiser.

Med noen artister har jeg det sånn at jeg elsker lyden av dem, mye mer enn at jeg husker spesifikke låter. På hver sin front av popmusikken, har jeg det sånn med både David Sylvian og Pearl Jam. Mirror Lakes er et sånt band. Det er derfor de akkurat nå danker ut alt annet på mine spillelister.

MIRROR LAKES
Mirror Lakes
Warner Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.