Arild Rønsen

Enda litt mer indie, takk

Et hyggelig bekjentskap, men dette bandet gjør ikke sagaøya til «the new loud».

De har vunnet det som er av indie-avstemninger på Island, og legger i disse dager ut på sin første større turné i USA. De er vel verdt å låne øre til, og kommer til å gjøre det bra. Likevel er Of Monsters and Men smått opphaussa.

De går i krigen med singelen «Little Talks», en heidundrandes fin folk/rock-låt. I et opptak som ligger på på youtube gjør de den helakustisk, hjemme i stua – og den versjonen er enda bedre enn studioversjonen.

Islands svar på The Waterwoys? Ikke la deg lure, for så fint er det ikke. Etter hvert som låtene ruller på debutalbumet, blir bandet dessverre mer og mer mainstream pop. De skriver fine låter, og frontes av to sjarmerende vokalister. Samtidig er det musikalske uttrykket befriende varierende, med noen solide trompetstøt fra tid til annen. Jeg kunne ønske meg mer av slikt, mer «galskap».

Jeg kjenner jo ikke dette bandet fra før av, men magefølelsen sier meg at produsenten har gjort alt han har kunnet for å dra dem i retning A-lista på radio. Det tror jeg var et feil valg.

OF MONSTERS AND MEN
My Head is an Animal
Record Records/Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.