Arild Rønsen

Gjennomført stilig

Veteraner kan gjøre lurt i å debutere. I helt ny fasong.

Merkelig hvordan det er mulig å holde ting skjult for offentligheten i lang tid. Her går noen av de mest profilerte musikerne på sitt felt sammen om å lage et helt album, og så hører vi ingen verdens ting før det foreligger. En trio har vært i arbeid en stund (godt skjult), men her står altså et ni mann og kvinner stort orkester fram. Velkommen skal de være!

Lars Beckstrøm skriver musikken, og han skriver i kjent stil. Han har lett for å skrive «vanskeligere» på sine soloprosjekt enn for DeLillos, og mesteparten av dette stoffet ligger vel et sted midt i mellom. Ta «At Ginny’s» som eksempel. Omtrent «Let It Be» eller «A Whiter Shade of Pale» i starten – og så kommer dette litt skrudde; en akkord som ikke opprinnelig står i skjemaet. Riktig så fin,t er det!

Live Miranda Solberg synger «At Ginny’s», og deler vokaloppgaven løpet gjennom med sin adskillig mer meritterte partner Paal Flaata. Han har gjort fine ting på egenhånd, men vil for alltid være «stemmen fra Midnight Choir» - et stempel han jo ikke har noen grunn til å skjemmes over. Her briljerer han spesielt i den nydelige balladen «Crazy as Eve».

Trikset med å dele vokalen på to, er vellykka. Dette gir bandet naturlig nok et variert uttrykk. Hun synger litt som Kirsty MacColl, mens han ligger mellom Johnny Cash og – Paal Flaata. Da skjønner dere at dette låter lunt og varmt – om de synger hver for seg, eller i duett, som i «I’m So Glad», der komponisten vasser i «jazzakkorder». Vakkert, ikledd et stort strykerarrangement, akustiske gitarer og piano.

The Humble Servants serverer popmusikk i countryformat, uten på noe vis å nærme seg pop/country a la Shania Twain! Tenker du i de baner, er du helt på jordet! Dette er mye mer down to earth, tilrettelagt for folk som liker ordentlig country – slik storheter som Steve Albini, Rick Rubin og Daniel Lanois ville likt å dandere det. Med en solid touch av Storbritannia.

I tråd med låtenes kvalitet, er produksjonen gjennomført stilig. Om The Chieftains skulle finne på å legge turen til Norge i nær framtid, burde problemet med å velge supportband være lettløst. Hvor som helst på kloden, for den saks skyld. For The Humble Servants vil stå seg over alt.

THE HUMBLE SERVANTS
Down to the Bone
Grappa


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.