Arild Rønsen

Æ træng energi!

D.D.E. som E-Street Band? You bet!

Albumet kommer om noen uker. Men førstesingelen lover godt og bedre enn best. Her er det så mye energi at en stakkar fristes til å tro at Brøndbo & Co. har gått på anaboler.

Alt er så til fingerspissene supert uttenkt. Bare det å åpne ballet med et saftig orgel, for så øyeblikkelig å falle ned i det store Springsteen-soundet. Akkurat der Åge Aleksandersen & Sambandet ligger når de er på sitt aller, aller beste. Du veit hvordan det føles når en artist kommer på scenen, og bare har deg. Et skikkelig nappetak i skjortesnippen, så er du solgt.

Sånn er denne sangen. Du er solgt, på flekken.

Bjarne Brøndbo synger om at reservoaret er tømt. Men dette er stikk motsatt! «Æ vill vær som et fossfall/full av spenst og saft!» Akkurat sånn låter det! Og de kommer silkeglatt unna å ta i bruk også denne tekstlinja: «Æ træng varme/Æ træng lys».

For noen gigantiske modulasjoner; det uttrykket musikerne bruker for å skifte toneart!

Kyrre Fritzner produserer, og jeg håper han ikke har gjort resten av plata for «pen». Men for all del; at han har beholdt det nydelige guttekoret! Om låtskriverne så har gjort jobben sin, burde det meste være gjort.

D.D.E.
Energi (sgl)
Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.