Arild Rønsen

Ryker 1. mai?

Jeg mistenker den sterkt høyreorienterte Unge Venstre-lederen for å ha en skjult agenda.

Sveinung Rotevatn er mot at mystiske helligdager skal være obligatoriske fridager. Som han sier: «Det er rart at vi skal ha fri alle sammen, fordi Jesu disipler visstnok mottok Den Hellige Ånd et bestemt antall dager etter at han farta opp til Himmelen.» Lett å være enig i, egentlig – og for mange kan det sikkert være fristende å samle opp Kristi Himmelfartsdag, pluss 2. påske, -pinse- og -juledag til en firedagers ferie. Kombinert med ei helg, blir jo det til ei hel uke fri.

Trøbbel for skolevesenet? Sikkert, men ikke vanskeligere enn at problemet lar seg løse. Men ingen skal fortelle meg at Rotevatn, om han får partiet med seg, ikke også kommer rekende med 1. mai. I et intervju med TV 2 i dag freda han 17. mai, men kanalens medarbeidere spurte ham aldri om 1. mai. Synd. Argumentet for å beholde 17. mai, var at «det er jo en dag vi alle har sammen». Han mener hundre prosent sikkert ikke det samme om 1. mai, en dag Rotevatn garantert mener er til for «særinteresser».

Hvis et stortingsflertall bestående av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre – slett ikke usannsynlig – fjerner «andredagene» som obligatoriske fridager; tror noen at dette flertallet så vil spare 1. mai? Lev i troen, sier i så fall jeg.

Dermed er det bare å håpe at forslaget havner i en skuff, og som god venn sa på mail i dag: «Arild, skal vi ikke løse boligkrisa for ungdommen før vi går løs på noe så usselt som to-tre inneklemte fridager?»

Tiltredes.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.