Arild Rønsen

Santanas stempel

Han kan faget sitt. Dermed også alle triksa. Fint låter det, uansett!

Går Carlos Santana noen gang ut på dato? Dumt spørsmål – omtrent som å spørre om Jarlsbergs gauda noen gang blir upopulær. Han har vært over oss, vil jeg si, i godt over 40 år. Og han kommer til å være over oss så lenge han har krefter til å holde i sin gitar.

Han har sin signaturtone, sitt helt egne Carlos Santana-sound. Man er aldri i tvil om hvem det er som spiller. Tidvis blir han for mjuk i kantene for mitt øre, litt «danskebåten», om du forstår - men dét handler om smak og behag. Denne gang leverer han et så godt som helinstrumentalt album, og det er dette formatet jeg liker ham best i. Carlos Santana trenger egentlig ikke drahjelp fra verken syngedamer eller -menn.

Jeg liker ham best når han harver løs, som i «Nomad». Men det nydeligste stykke musikk heter «Metatron» – som til gjengjeld er litt av en frekkis! Man tager innledninga til Elvis-sviska «Can’t Help Falling In Love With You», og legger til hele verset i Bob Dylans «Is Your Love In Vain» – ikke litt av låta, men hele jævla sangen! – og vips; man har «Metatron», komponert av Carlos Santana!

Men det låter fint, det skal han ha! Det låter faktisk helt fantastisk!

SANTANA
Shape Shifter
Starfaith


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.