Arild Rønsen

Tingene sine, det!

Dette er garantert det mest revolusjonerende albumet som kommer ut i 2012.

Neneh Cherry, stedatter til jazztrompeteren Don Cherry, født i Stockholm 1964, har vært sjuk en stund. De fleste kjenner henne fra megahits som «Buffalo Stance» og «Seven Seconds». Storveis popmusikk i grenseland mellom streit pop og hiphop. Nå er hun aktuell med noe helt annet!

Nå ser det nemlig slik ut:

Neneh Cherry - voice
Mats Gustafsson - tenor, baritone saxophone
Ingebrigt Håker Flaten - double bass and electric bass
Paal Nilssen-Love – drums

Dama har altså slått seg sammen med det legendarisk flinke norsk/svenske jazzbandet The Thing! Jeg oppdaga denne plata sånn: Ca. halv tre på natta, etter en heller lang og fuktig kveld i Magaluf, Mallorca. Jeg skrur på min wimp. Og hva skuer mitt øye? Ny plate med Neneh Cherry. Naboen min kom lettere sjokkert ut på balkongen, men vi ble gode venner etter hvert. Hun likte også Neneh Cherry & The Thing!

Det er mulig noe slikt tidligere har forekommet i musikkhistoria, men jeg kommer ikke på noe eksempel. Dette er full frijazz! Kombinert med den streiteste popmusikken du har hørt siden Madonna!

Dream, baby! Dream! Mer trengs faktisk å sies! Som Antonio Samaranch så presist sa det: - The best Olympic Games, ever!

NENEH CHERRY/THE THING
The Cherry Thing


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.