Arild Rønsen

Full turbo

For første gang har Turbonegro lagd et album jeg liker.

I mine ører og øyne har Turboneger/Turbonegro alltid vært et av de mest harry banda jeg kan tenke meg. Et tegneserieband. Nesten like ille som Kiss – og lavere enn det er det vanskelig å synke på min poengskala.

Så hva har skjedd? Den nye vokalisten gjør jobben sin fint, men Tony Sylvester aka The Duke of Nothing er ikke mye bedre enn Hank von Helvete – i hvert ikke i den grad at han aleine utgjør forskjellen. Den nye trommisen, Tommy «Manboy» Akerholdt (Silver, Seerenah Manish) slår også glimrende – men det er sjelden en trommeslager gjør den store forskjellen.

Knut Schreiner pumper ut glimrende riff, spesielt i «Shake Your Shit Machine» - men dette er jo heller ingen nyhet. Vi veit alle for lengst at han er en av landets virkelig store gitarhelter; han er faktisk i stand til å holde ethvert band på tå hev. Hvis noen kunne tatt Joe Perrys plass i Aerosmith på dagen, må det være Euroboy.

Det handler om komposisjonene, og kanskje først og fremst om stil. Turbonegro har nå funnet seg til rette et sted mellom tradisjonell, tung rock’n’roll og punk. Samme plattform som DumDum Boys befinner seg på i sine tyngste stunder.

Ikke misforstå; Turbonegro er ikke i nærheten av DumDum-kvalitet! Jeg poengterer bare at dette bandet aldri har vært bedre.

TURBONEGRO
Sexual Harassment
Scandinavian Leather Recordings/Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.