Arild Rønsen

Drillos rolle

Driver Drillo bare koketteri? Eller verre: Juger han?

Etter at John-Arne Riise hadde driti seg ut på Twitter før Islandskampen, med påfølgende slakt i VG«selvforherligende tufs» – svarte Drillo:

- Jeg veit ikke hva Twitter er.
- Jeg leser ikke VG.

På direkte-tv klokka 13.00 dagen etter Sloveniamatchen, vil media vite hva landslagssjefen mener om 0-1-målet – var det en tabbe av Jarstein? Drillo:

- Jeg har ikke hatt tid til å se situasjonen.

Svaret kommer etter at hele landet har sett Jarsteins tabbe om og om igjen på tv, i et halvt døgn. Jeg veit at Drillos analyser er noe annet enn å se en og annen situasjon på tv. Men er det rimelig å tro at han faktisk ikke har sett den situasjonen hele Fotball-Norge har diskutert i trekvart døgn?

Er det mulig å tro på at Drillo ikke har lest Truls Dæhlis karakteristikk av Riise i VG– ett døgn og vel så det etter at hele Fotball-Norge har lest artikkelen? Etter at den har vært det eneste Fotball-Norge snakker om i 24 timer?

La meg si det sånn: Det er vanskelig å tro på det. Og for ytterligere å være Djevelens advokat: Hvis det skulle være sant; er det akseptabelt? Jeg mener svaret er nei. Det er greit å akseptere at Drillo ikke sjøl er på Twitter, men det er ikke akseptabelt at han ikke er klar over/blir jevnlig oppdatert om hva som står der – så lenge det dreier seg om hans egen jobb.

Jeg tror alle som driver med ledelsesfilosofi vil si det sånn: Den lederen som ikke er informert om hva som skjer umiddelbart rundt hans eller hennes egen virksomhet, vil nødvendigvis komme til å gjøre feil. Altså: Kan sjefen for Flytoget velge å ikke lese hva som står i VG, dersom Flytoget i landets største avis kritiseres på det aller mest voldsomme for ikke å være i rute?

Svaret gir seg sjøl.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.