Arild Rønsen

The sound of The Rolling Stones

De feirer sine første 50 år med sin sprekeste låt på denne sida av «Start Me Up».

Kind of up tempo, likevel seigt. Direkte slimete, vil jeg si. Skikkelig god, gammeldags Stones-oppskrift. Det var akkurat sånn de gjorde med «Jumpin’ Jack Flash» og «Brown Sugar».

Best av alt: Ron Wood og Keith Richards i gnistrende samspill. Stones-ologene krangler om hva som virkelig er Det Ene som er helt spesielt med The Rolling Stones. Keith Richards mener det er trommespillet til Charlie Watts!

Personlig er jeg ikke i tvil; det handler om det unike samarbeidet gitaristene i mellom. Mick Taylor er vel den mest utprega sologitaristen som har opptrådt med bandet. Men gudene skal vite at Ron Wood kan sine saker. I tospann med Keith har bandet utvikla et helt spesielt sound, der ingen av dem er verken kompgitarist eller sologitarist. The Rolling Stones kunne rett og slett ikke fungere med bare én gitarist.

Så hjelper det en hel masse at de har en helt OK vokalist.

De gjør fire konserter før jul – to i London, to i New Jersey. Kryss fingrene for at de orker en siste runde på veien før gåstolene kommer og tar dem.

THE ROLLING STONES
Doom And Gloom (sgl)
Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.