Arild Rønsen

Odd Nordstoga - det er gutten sin, det!

Odd Nordstoga er ikke lenger «folk». Dette er reinspikka pop/rock. Helt hinsides bra!

Men han går dristig ut fra hoppet. «Kunsten å gå» har mer enn bare litt til felles med Morten Abels «Frøken Vilikke». Det er sikkert tilfeldig, og det gjør slettes ingen ting. For dette er bare starten på en real pop/rock-opptur. De gangene han nærmer seg det reint akustiske uttrykket, låter det i familie med Paul McCartneys "Ram". Og "Seglar" er vel en slags keltisk folk.

Odd Nordstoga er fortsatt trubadur, og det er fantastisk å høre en lyriker som kan fortelle oss at Norge er en liten prikk i nord – liksom Paven er en liten prikk i Roma. Det er sant at vi elsker dette landet, og at den du møter på veien er din bror. Det er lov å legge mye i slike utsagn, når noen snakker om «svermer» av flyktninger.

Bob Dylan lanseres stadig vekk som kandidat til Nobels litteraturpris. Om vi skulle gjøre noe lignende her til lands, ville Odd Nordstoga ligge først i løypa.

Men først og fremst er «Dette landet» et oppkomme av god musikk! Finfine låter! Flotte melodier! Oppfinnsom musikk! Feiende flotte arrangement! Strålende framført!

Noen dager er det virkelig morsomt – ja, det føles som et privilegium – å være musikkanmelder.

ODD NORDSTOGA
Dette landet
Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.