Arild Rønsen

En helt ny Ane Brun. Enda penere.

Det fins flere stjerner enn Ole Gunnar Solskjær som er født oppe i strøket rundt Røkkeløkka!

Ane Brun - født i Molde, bosatt i Stockholm – er i ferd med å utvikle en av Musikk-Norges mest markante røster. Og hun har gjennom et tiår som aktiv på platemarkedet makta kunststykket både å være alternativ og gledelig populær. Veldig likt Björk.

Ved en anledning hadde jeg gleden av å presentere henne for et 4000-tallig publikum på jazzfestval i Molde. Litt mange folk …? tenkte jeg. Og litt stor scene …? Feil. Ane Brun tok publikum med storm – ja, det har vel sjelden vært så andektig stemning på Romsdalsmuseet.

Hun har den skjøre og grasiøse stemmen i behold, men akkompagnementet er mer mangefasettert. Akustikk (strykere, harpe, piano, gitar), meget diskret elektronikk og finstemt studioteknikk i skjønn forening. Veldig moderne! Og veldig flott! Mektig!

Alle sangene på denne plata bør katalogiseres under rubrikken usedvanlig nydelig musikk. Jeg tror hun har blitt flinkere enn hva vi nordmenn har for vane å forstå. Men fjoråret tilbrakte hun på veien sammen med Peter Gabriel og Ani DiFranco – så noen der ute har skjønt det.

Albumet ble sluppet i England denne uka, til strålende kritikker – og denne gangen kan du stole på mine britiske kolleger.

ANE BRUN
It All Starts With One
Balloon Ranger/Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.