Arild Rønsen

Så var det altså mulig - å lage intelligent musikk-tv

Tenk det. Et tvers gjennom flott, nyskapende musikkprogram. På kommers tv. TV 2.

Ok - det blir litt mye klemming, men i denne settinga skjønner jeg det. Jeg mener; hvordan takker du, når noen faktisk har begått noe så fantastisk som å spille inn en av dine egne sanger? En stor begivenhet for de fleste, skulle jeg mene.

De er sju - og alle skal ha hver sin dag, da de seks øvrige altså gjør coverversjoner av sanger lagd av den som har dagen sin. I første program gjør Bertine Zetlitz ”Høre tell på jorda”, Øystein Dolmen foredrar en bluegrass-versjon av ”Ti tusen tommeltotta”, Jan Eggum drar ”Nordaførr vårvise” på bergensk, Vinni rapper ”Sommerfuggel i vinterland”, mens Elvira Nikolaisen gjør ”Bli med mæ dit” (også det bluegrass).

Alt dette er fint, men det hele toppes av Anne Grete Preus. Hun gjør en tvers gjennom fabelaktig Oslo-versjon av ”Kjærlighetsvisa” – musikalsk omtrent som Eric Clapton ville gjort det. En fantastisk versjon, selv om hun bare gjør to vers.

Tenke seg til, tenker jeg. Et suverent musikkprogram, på kommers tv – så til de grader i motsetning til NRKs dilldallete utgave av Grand Prix.

(Jeg er ikke helt sikker på om dette fins på plate. Men musikken ligger i hvert fall på wimp. Og du kan laste ned sangene på tv2.no - for anledninga altså IQ-tv. Lørdag kveld klokka åtte.)

DIV. ARTISTER
Hver gang vi møtes – Halvdan Sivertsens dag


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.