Arild Rønsen

Alternativt namnam-snop

Jeg elsker ”caramel” i Twist-posen. Denne godteposen inneholder bare ”caramel”.

The Walkabouts er et sørgelig ukjent band fra Seattle. Vi som kjenner til dem, kjenner til dem på alvor. Men vi er altså alt for få. For dette er et bra band!

Det starta i Seattle en gang midt på 80-tallet, og da er det jo ikke så rart at noen tenker grunge – det skulle jo ikke gå så lang tid før bysbarna i Pearl Jam, Soundgarden og Nirvana tok av. Men Walkabouts ble aldri grunge. De ble definitivt rock, men med nære bånd til den amerikanske singer/songwriter-tradisjonen, snarere enn til den nye rocken.

Mitt favorittalbum med The Walkabouts heter fortsatt “Train Leaves at Eight”, der de paradoksalt nok utelukkende framfører coverlåter. Men Chris Eckman er en flink låtskriver! Det er han som er Walkabouts, sammen med vokalisten Carla Torgerson. (Noen vil kjenne dem fra opptredener under navnet Chris & Carla.)

Her kommer et album der andre artister covrer 15 Walkabouts-låter. Noen vil dra kjensel på navn som Al DeLoner (Midnight Choir) og Steve Wynn, men færre vil være familiære med navn som Whip, Garry Heffern, Locas in Love og Walter Salas-Humara.

Men det passer veldig godt at det er ”de ukjente” stjernemusikerne som går sammen om å gjøre stas på The Walkabouts, nå når det er 25 år siden bandet debuterte. Ingen av dem lager ”pop” av Walkabouts, her regjerer de alternative versjonene – på den ene eller andre sida av sjangeren alt. country (Wilco).

Albumet inneholder 15 Walkabouts-låter ganger to. 15 coverversjoner, og de 15 originalutgavene, i remastra utgave. Slik sett blir plata et must - både for Walkabouts-entusiastene, og de som med dette får en unik mulighet til å bli kjent med denne sangskatten.

DIV. ARTISTER/THE WALKABOUTS
Got No Chains/The Songs of the Walkabouts
Glitterhouse Records


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.