Arild Rønsen

Back to the 70's

Vi ønsker velkommen – til en gjeng godt voksne debutanter som er a)nærmest spekulativt umoderne, og b) sinnssykt flinke! Remme Brothers er det uten sammenlikning beste plain rock’n’roll/vestkystrock-bandet som har sett dagens lys i Norge.

Det aller beste med Remme Brothers – hjemmehørende i Drammen og omegn – er helheten. Låtmaterialet oser kvalitet (alt er egenkomponert); alt er ”kjent og kjært”, samtidig som du aldri har hørt det før. Soundet er fjellstøtt skrudd sammen av Lasse Hafreager (Sambandet, Hellbillies), som også opererer som co-låtskriver og keyboardist.

I front av det hele sitter trommeslageren! Det er rett og slett en gåte at kongeriket ikke tidligere har festa søkemotoren til Hans Cato Kristiansen. Han høres ut som innfødt engelskspråklig, og synger ballader (det er få av dem) like fint som tunge, up-tempo rockelåter. Tidvis er han så lik Eric Clapton at han fort vekk kunne blitt beskyldt for sampling. På vokalsida kunne jeg ønska meg enda mer koring, men det som ligger her er strøkent nok.

Stilmessig skal vi nesten tilbake til Woodstock; medlemmene i Ten Years After og Canned Heat kunne når som helst gått inn i line-up’en til Remme Brothers. Legg til Cream, Family og Steppenwolf – og du er så godt som i mål, hva Remme Brothers angår.

Den som måtte finne på å arrangere Ragnarock i Holmenkollen en gang til, behøver ikke dra lenger enn til Drammen for å finne en naturlig headliner. Men siden noe sånt neppe vil skje, er Jørgen Roll og Norwegian Wood i Frognerbadet en naturlig adresse. Se ikke bort fra at noen oppe i skråninga mekker seg ei bønne underveis. Da vil i så all enda flere ha følelsen av å være i mål.

Remme Brothers
Tomorrow's Comin'
Moonlight Records/Bare Bra Musikk


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.