Arild Rønsen

MARIANNE FAITFHULL: Ikke så rart hun sjarmerte både den ene og andre... Men hun er like fin i dag!

Gammel rust ruster enda mer

31. januar vender Marianne Faithfull tilbake med nytt album. Forsmaken lover godt.

Det begynner å bli en stund siden Rolling Stones’ manager Andrew Loog Oldham oppdaga henne, et møte som førte til at Marianne Faithfull fikk en hit på begge sider av Atlanteren i 1964. ”As Tears Goes By” kom ut i hennes navn, før komponistene Jagger/Richards fikk gitt den ut i Stones’ egen versjon.

Vann er rent i havet siden den gang, og Mrs. Faithfull har virkelig smakt på livet. Som musiker har hun tidvis vært innom cabaret-tradisjonen, men ”Why Did We Have to Part” bærer bud om at hun denne gang inviterer oss til et streit voksen-pop/rock-album.

Sangen er kanskje ikke akkurat like fin som ”As Tears Og By”, men stemninga – og ikke minst soundet – er jammen ikke langt unna. Dette kunne da faktisk like gjerne vært spilt inn midt på 60-tallet?

Om hun har en rusten stemme? You bet!

Et nydelig stykke pop-håndverk, som du finner her. Sangen er skrevet av Marianne Faithfull sjøl, i samarbeid med Laurent Voulzy.

Tenk om Rolling Stones kunne komme på den samme tanken; å spille inn ei plate som like gjerne kunne vært spilt inn på 60-tallet…


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.