Arild Rønsen

Glitrende norsk westcoast!

Kan glatt, westcoast funk/soul fortsatt ha interesse? Svar ja.

Ole Børud, født og oppvokst i Stavern i Vestfold, er et godt gjemt fenomen. Fyren er dypt religiøs, og legger ikke akkurat skjul på det i sine tekster – og er for alt hva jeg veit velkjent i kristne ungdomsmiljø. Det er vanligvis ikke noe som automatisk gir cred i brede kretser, men det er da aldri noen som har slått hånda av Prince eller Stevie Wonder fordi de til stadighet tilber Ham?

Børud har åpenbart funnet sin plass i det musikalske landskapet – og det er nettopp dét som gjør ham interessant. Han brenner for denne musikken. Et cleant lydbilde, strengt arrangert, veldig amerikansk. Funk, pop, gospel og soul om hverandre.

Han er en usedvanlig talentfull vokalist, ikke ulik Bernhoft hva register og stemmekontroll angår. Som komponist er han oppfinnsom, går aldri etter enkle løsninger, men får musikken likevel til å gli glatt inn i øret.

Bandet hans består av utprega ”flinkiser”, naturlig nok. Denne typen musikk kan ikke utføres av andre enn velutdanna folk, i alle ledd. Således er ingenting, absolutt ingenting, overlatt tilfeldighetene. Myke og hissige synther om hverandre, tidvis spisse gitarer, gjennomført proffe blåserarrangement.

”Keep Movin” er en produksjon både Tower of Power og Earth Wind & Fire ville vært stolte som haner av.

OLE BØRUD
Keep Movin
OBM Records


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.