Arild Rønsen

A4 power pop

Her er det ingen utafor kretsen av blodfans som har noe å hente.

Blodfansen? Til et band som debuterer? Du veit hva du får når Kristopher Schau tar med seg sitt følge – som vanlig med solide røtter i hovedstadens undergrunnsmiljø; Yum Yums, Retardos, The Good The Bad And The Zugley, Brat Pack.

Noen vil smått arrogant si at ”vel – det er noen som aldri blir voksne”. Der må jeg protestere. Det er like legitimt å sverge til denne fort-fort-punk-pop’en, som det er å se fram til det neste albumet til The Rolling Stones. Men personlig stiller jeg meg smått uforstående, og understreker at dette altså har med musikalsk smak å gjøre.

På sitt råeste opererer The Terrifieds på samme bane som Sex Pistols og Ramones. På sitt mest pusekattaktige ligner de Blondie. Midt i mellom ligger Blink-182 og Green Day.

Fengende? Vel – sånn passelig. For det meste låter det oppskriftsmessig kjedelig. “Binky” vil hundre prosent sikkert ikke få plass i Asbjørn Bakkes oppfølger til “1001 plater du må høre før du dør”.

THE TERRIFIEDS
Binky
Pop Detective Records/Astma Records/Big Dipper Records


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.