Arild Rønsen

Hit, men ikke lenger?

Kraftfullt, riffbasert, progressivt, tungt.

Cosmic Twang er en trio fra Oslo som høres ut som mye mer enn tre mann; de er altså ikke en slags «blues-trio» der gitaristen regjerer. Musikken er velarrangert, i grenselandet mellom tradisjonell rock, tung rock og progrock.

Viktigst: Alt er velspilt. Det som foregår, spesielt i gitaravdelinga, er imponerende og forbløffende variert – ikke minst fordi banjo inkluderes i lydbildet. Det låter levende, men er så vidt jeg kan forstå langt fra noen live-innspilling. Her har der gått med noen timer i studio!

Cosmic Twang har to store problem. 1) Det vokale – som ikke på noe vis er noen katastrofe; det er bare helt ordinært, noe du ikke legger merke til. 2) Sjangerblandinga – som i noen tilfelle kan være et opplagt pre, men som like opplagt kan føre til at man havner i ingenstedsland. Der det er kaldt og trist.

Dette bandet – som sannsynligvis har med seg forsterkninger på scenen? – trenger en prat på kammerset, der dagsorden er enkel: I hvilken retning vil vi gå?

COSMIC TWANG
Long Way From Here
TwangTech Productions


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.