Arild Rønsen

Akkurat nå er egentlig ingenting helt all right

Alt vi behøver å vite er at han var helt all right.

Livet blir ikke mye kjipere, enn når du får høre at Odd Børretzen er død. Han ble nesten 86 år gammel, og takk for det. Likevel er det kjipt – kjipt, kjipt, kjipt.

Jeg aner ikke hvilket parti han stemte på. Og det bryr meg virkelig ikke. Han var min mann. Vår mann. Og det er mer enn nok for meg. Flagga han noen gang noe mer enn evnen til å være et godt medmenneske? Neppe. Og det var mer enn godt nok for meg.

For en kunstner han var! Tenk å sitte og skravle, som en gammel mann, om livet – ja, det er jo så svært, og så langt, ikke sant? – og få nettopp dette livet til å bli et helt folks liv. Det handla ikke om måkene, som han hata som pesten. Det handla om livet. Hva han utførte! Sammen med Lars Martin Myhre, for å få det norske folk til å forstå … livet! Noen ganger er det - jeg mener; livet - faktisk helt all right. Henger'u med?

Visste du at sangen vi husker gikk i den umulige taktarten fem fjerdedel? Og at den slutta med sju refreng? Ikke akkurat en hit, om du spør de som mener å forstå seg på sånt.

I dag er ingen ting helt all right. Odd Børretzen hjalp oss med å holde kursen. Det sunne folkevettet. Nå er skipper’n borte.

Jeg har drukket min kaffe
Og spist opp mitt brød
Og lyset er trett og hvitt
Og jeg tenker det blir ganske trøtt og dø
Fra vinterlyset og ansiktet ditt
Ditt ansikt er mitt
Og vil du ha det
Er mitt ansikt ditt, bare ta det
Jeg tenker, gode Gud
La meg rekke å se
At det blir nye streker og nye veier i det


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.