Arild Rønsen

Hele Maria Solheim

Før i verden lagde hun fine, men ujevne album. Nå stemmer alt for Maria Solheim.

Hun åpner så deilig, jeg tror det handler om hennes førstefødte. Ja, hun låter like yndig som Marit Larsen. Deretter bærer det videre i sangbar indiepop, helt til hun klemmer til med «Song of Forgotten Songs». Det er sangen sin!

Her snakker vi ikke «jentestoff», som vi ofte – helt feilaktig, for øvrig – forbinder med singer/songwriter-tradisjonen. Skal vi først sammenligne, kan vi gå til Garbage på sitt mest rocka. Ildsprutende indiegitar og et skikkelig tungt poprockband med kledelig synth/orgel-innslag.

Da passer det selvfølgelig ypperlig for Maria Solheim å ta det hele ned i «The Break Up» - kassegitar og bass. Nydelig, om et sårt oppbrudd – vi hadde det jo så fint, ikke sant? En cello, mener jeg det må være, lyder like sårt som selve det tekstlige og musikalske innhold.

Husker du «Hvor Er Gud Når Solen Slukner» - sangen hun framførte for Frelsesarméens «Stolpesko»? Nå har hun lagd et helt album som er like fint.

MARIA SOLHEIM
In The Deep
MBN/Universal


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.